• Gratis levering
 • 24- uurs levering
 • Achteraf betalen
 • Winkelmand is leeg.
Image Alt
  >  Veelgestelde vragen

Onze producten

Waarom zou ik wasbare luiers gebruiken?
 • Een wasbare luier is een beter en duurzaam alternatief voor de wegwerpluier. 
 • Een deel van de producten wordt geproduceerd door mensen met een afstand tot een arbeidsmarkt.
 • Wasbare luiers van HappyBear zijn verkrijgbaar in meerdere unieke leuke prints.
 • Met HappyBear dragen wij bij aan een kleine productieketen met lokale leveranciers.
 • Wasbare luiers zijn over de gehele luierperiode gemiddeld €1000 goedkoper dan wegwerpluiers.
 • Kinderen die wasbare luiers gebruiken zijn eerder zindelijk.
 • Met wasbare luiers produceer je jaarlijks 365 kg minder restafval.
 • Wasbare luiers genereren tot 49% minder CO2-uitstoot in vergelijking met wegwerpluiers.
 • Met wasbare luiers heb je minder kans op allergische reacties, omdat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, bamboe en hennep.
Komt er ontlasting in de luier?

Gebruik onze handige bamboe-inlegvellen voor het opvangen van de ontlasting. Na het verschonen gooi je het inlegvelletje in de prullenbak.  Hiermee kun je in principe de ontlasting opvangen. Wij kunnen helaas geen 100% garantie geven 🙂

Hoeveel wasbare luiers heb ik nodig?

De hoeveelheid luiers is afhankelijk van het soort wasbare luier en het aantal keer dat je per week kan wassen. Een bamboe luier heeft een langere droogtijd dan een pocketluier. Als je de bamboe luiers ook voor overdag gebruikt, dan heb je meer luiers nodig. Daarnaast is het afhankelijk van de omgeving waar je de luiers laat drogen. Over het algemeen zijn de luiers wel na 24 uur droog. Je kan ze ook op een koude stand in de droger gooien, maar hierdoor zullen de luiers wel iets sneller slijten.

Een compleet pakket wasbare luiers bevat vaak in minimaal 25 luiers. Dit is voor de meeste gezinnen voldoende als je eens per 2-3 dagen gaat wassen. Heb je meer kinderen, verschoon je vaker of wil je minder vaak wassen, dan is het handig om wat meer luiers te nemen. Je komt er snel genoeg achter waar jij je het prettigst bij voelt.

Moet ik de producten eerst wassen?

Voor het eerste gebruik moeten de luiers en de bijgeleverde boosters worden voorgewassen om loszittende vezels en productieresten te verwijderen. 

Moet ik na het verschonen de gehele luier wisselen?

Bij elke verschoonbeurt verwissel je de complete pocketluier, inclusief boosters.

De HappyBear overbroekjes kun je meerdere keren hergebruiken.

Waar moet ik de vieze luiers in bewaren?

Stop de vieze luiers in een droge en afgesloten waszak of wasmand. Bewaar vieze luiers maximaal 3 dagen, alvorens ze te wassen.

Hoe moet ik de luiers wassen?

Gebruik bij voorkeur een wasmiddel in poedervorm zonder parfum, zonder bleekmiddelen met een maximum van 5% aan enzymen en zeep. Gebruik geen wasverzachters, vlekkenverwijderaars of bleekmiddelen. De wasverzachter kan een ‘laagje’ op de boosters achterlaten, waardoor ze minder absorberen. Stop de wasmachine niet te vol om te voorkomen dat je luiers en boosters niet goed worden gewassen.

Ik heb vlekken in de luiers. Hoe krijg ik die eruit?

Om vlekken te verwijderen kun je de luiers en boosters het beste in de de zon laten drogen. De zon werkt als een natuurlijk bleekmiddel om vlekken uit je boosters en pocketluiers te verwijderen.

Mogen de luiers in de droger?

De luiers mogen niet in de droger. Door de hitte kan de waterdichte laag van de pocketluier en het luierbroekjes smelten en beschadigen. De inleggers mogen op een koude stand in de droger. Hang de luiers aan een droogrek met de brede voorkant naar boven.

Mijn wasbare luiers lekken, wat moet ik doen?

Een wasbare luier die lekt kan meerdere oorzaken hebben. Zit de luier goed aangesloten en zitten er geen openingen bij de beentjes en de rug? Druk de luier goed in de liezen. Bij de buik mag er gerust wat vrije ruimte zitten.

Als de luier nog steeds lekt, dan absorberen de luiers niet voldoende. Je kindje plast wellicht te veel of je moet de luiers sneller verschonen. Probeer eens een andere of een extra booster in de luier.

Wasbare luiers inleggers moeten ongeveer 10x worden gewassen voordat ze hun maximale absorptievermogen bereiken.

Hoeveel boosters moet ik gebruiken?

Hoewel je gewoon twee microvezel boosters kunt gebruiken, vinden ouders de combinatie van 1 microvezel booster en 1 bamboe booster samen met 1 hennep boosters het beste werkt. De microvezel booster absorbeert snel en houdt minder vocht vast, terwijl de bamboe en hennep booster minder snel absorbeert, maar meer vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat bij het gebruik van meerdere boosters de microvezel booster altijd bovenop ligt.

De beste combinatie bestaat niet, want dit verschilt per kindje. Een kindje die in een keer veel plast heeft meer aan een extra booster inlegger, terwijl een kindje met kleinere plasjes meer heeft aan een combinatie van andere boosters. Het is in het begin dus vooral experimenteren welke combinatie boosters het best werkt voor je kindje.

Service

Wat is de levertijd?

Bestellingen die op werkdagen worden geplaatst voor 16.00 uur, worden dezelfde dag nog door ons verwerkt en verstuurd. Normaal gesproken heb je deze de volgende dag in huis. Door drukte bij de koeriersdiensten kan het soms zijn dat je bestelling langer onderweg is dan gewenst. Je kan je status van je bestelling volgen via de track & trace mail die je van ons ontvangt als je deze is verstuurd.

Ik heb een bestelling geplaatst, maar geen mail ontvangen.

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen een paar minuten een bestelling. Het kan soms voorkomen dat de mail in je spam terecht komt. Controleer daarom ook je ongewenste mail. Heb je geen mail ontvangen, dan kan het misschien zijn dat je een typefout hebt gemaakt bij het invoeren van je mailadres. Als je twijfels hebt, neem dan contact met ons op.

Wat moet ik doen als ik een bestelling wil retourneren?

Wil je een bestelling retour sturen? Geen probleem! Binnen 30 dagen mag je ongebruikte en ongewassen producten retour sturen. Val je net buiten deze 30 dagen? Neem dan voor de zekerheid contact met ons op. De kosten voor het retour sturen zijn wel voor eigen rekening. Na ontvangst van je retour storten wij je aankoopbedrag binnen 2-3 werkdagen terug op je rekening.

Indien de teruggestuurde producten niet aan onze retourvoorwaarden voldoen, dan moeten wij een retour helaas weigeren. Neem bij twijfel van te voren contact met ons op.

Hoe kan ik een bestelling betalen?

Wij bieden alle populaire betaalmethoden aan zoals iDeal, Bancontact, PayPal, Creditcard en je hebt ook de mogelijkheid om achter te betalen.

Moet ik verzendkosten betalen?

Bestellingen binnen Nederland worden gratis verstuurd vanaf €10. Dit zijn bijna alle producten. Voor bestellingen onder de €10 betaal je een bijdrage van €2,99 voor het versturen van je bestelling.

Woon je in België of Duitsland? Dan betaal je €4,99 verzendkosten. Bestellingen vanaf €50 worden door ons gratis verstuurd.

Hoe lang heb ik garantie?

Elke onregelmatigheid die bij ontvangst van de producten wordt opgemerkt, zoals missende of gebroken stiksels, gaatjes in de stof of andere schade aan het materiaal, moet onmiddellijk, binnen 48 uur, aan HappyBear Diapers worden gemeld om in aanmerking te komen voor vervanging onder garantie.

Opmerking: probeer niet zelf een HappyBear product te repareren. Als u dit wel doet, kan er schade ontstaan ​​die niet door deze garantie wordt gedekt.

HappyBear Diaper biedt een garantie van één jaar op het volgende:
– Fabricage- of naaifouten in materiaal als gevolg van de kwaliteit van het vakmanschap
– Fabricagefouten in de laminering van de producten die worden gebruikt bij het luierbroekje, oefenbroekjes, pocketluier en zwemluier.

HappyBear Diapers biedt een garantie van zes maanden op het volgende:
– Drukknopen op producten (dit omvat geen klein verschil in ruimte bij het plaatsen van een drukknoop)
– Elastieken en klittenband (dit omvat geen lichte rek van het materiaal door normaal dagelijks gebruik)

Als tijdens de garantieperiode een claim wordt ingediend en het / de geleverde product (en) na evaluatie als defect wordt beschouwd, zal HappyBear Diapers, naar eigen keuze:

(i) het product repareren en terugleveren met dezelfde kwaliteit van een gelijkwaardig product wat betreft leeftijd en verwacht gebruik, of
(ii) het product vervangen door een nieuw item, of
(iii) uw aankoopbedrag terugbetalen in ruil voor het retourneren van uw defecte product.

Wanneer een product wordt vervangen of gerepareerd, blijft de oorspronkelijke aankoopdatum geldig en verandert de garantieperiode op geen enkele manier. Als er een restitutie wordt verstrekt, worden alle gerestitueerde artikelen het eigendom van HappyBear Diapers.

Deze garantie is niet van toepassing op: (i) verbruiksartikelen, zoals bamboe inlegvellen, tenzij er een probleem is opgetreden als gevolg van een fabricagefout in materiaal of vakmanschap; (ii) op ​​cosmetische schade, inclusief maar niet beperkt tot krassen, tenzij er een productprobleem is opgetreden als gevolg van een fabricagefout in materiaal of vakmanschap; (iii) op ​​schade veroorzaakt door gebruik met een onderdeel of product van een derde partij dat niet voldoet aan de producthandleiding van HappyBear Diapers, zoals onjuist gebruik van (bleek) wasmiddelen, voorwerpen of luierbroekjes van andere merken; (iv) op schade veroorzaakt door een ongeval, misbruik, verkeerd gebruik, brand, contact met schadelijke en / of chemische vloeistoffen, of een andere externe oorzaak; (v) op schade veroorzaakt door misbruik van de HappyBear-producten buiten de gebruikershandleiding en / of gepubliceerde richtlijnen; (vi) op ​​schade veroorzaakt door het repareren, wijzigen of openen van het product door iemand die geen vertegenwoordiger is van HappyBear; (vii) defecten veroorzaakt door normale slijtage of anderszins te wijten aan de normale veroudering van het HappyBear-product; (viii) als de persoon die de claim aan HappyBear Diapers richt, niet de oorspronkelijke koper is en op geen enkele manier een aankoopbewijs kan overleggen.