Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over onze producten of over bestellingen vind je op deze pagina. Heb je een andere vraag of wil je advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze producten

Wat zijn de voordelen van wasbare luiers?

- Een wasbare luier is een beter en duurzaam alternatief voor de wegwerpluier. 

- Wasbare luiers van HappyBear zijn verkrijgbaar in meerdere unieke leuke prints.

- Wasbare luiers zijn over de gehele luierperiode gemiddeld €1000 goedkoper dan wegwerpluiers.

- Kinderen die wasbare luiers gebruiken zijn eerder zindelijk.

- Met wasbare luiers produceer je jaarlijks 365 kg minder restafval.

- Wasbare luiers genereren tot 49% minder CO2-uitstoot in vergelijking met wegwerpluiers.

- Met wasbare luiers heb je minder kans op allergische reacties, omdat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, bamboe en hennep.

Voor welke leeftijd zijn de wasbare luiers geschikt?

Alle HappyBear wasbare luiers zijn 'one size' luiers. De luiers zijn geschikt vanaf ongeveer 4-5kg t/m 15kg. Door middel van drukknopen aan de voorzijde kun je de wasbare luiers in maat verstellen.

Bekijk hier hoe je de maat van je wasbare luiers kan instellen.

Komt er ontlasting in de wasbare luier?

Gebruik onze handige bamboe-inlegvellen voor het opvangen van de ontlasting. Na het verschonen gooi je het inlegvelletje in de prullenbak. Hiermee kun je in principe de ontlasting opvangen.

Hoeveel wasbare luiers heb ik nodig?

Afhankelijk of je volledig wil overstappen of het eerst wil proberen. Een compleet pakket wasbare luiers voor de gehele luierperiode bevat ongeveer 25 wasbare luiers. Dit is voor de meeste gezinnen voldoende als je eens per 2-3 dagen gaat wassen. Heb je meer kinderen, verschoon je vaker of wil je minder vaak wassen, dan is het handig om wat meer luiers te kopen. Je komt er snel genoeg achter waar jij je het prettigst bij voelt.


De hoeveelheid luiers is afhankelijk van het soort wasbare luier en het aantal keer dat je per week kan wassen. Een bamboe luier heeft een langere droogtijd dan een pocketluier. Als je de bamboe luiers ook voor overdag gebruikt, dan heb je meer luiers nodig. Daarnaast is het afhankelijk van de omgeving waar je de luiers laat drogen. Over het algemeen zijn de luiers wel na 24 uur droog. Je kan ze ook op een koude stand in de droger gooien, maar hierdoor zullen de luiers wel iets sneller slijten.

Moet ik de wasbare luiers eerst wassen?

Voor het eerste gebruik moeten de luiers en de bijgeleverde boosters worden voorgewassen om loszittende vezels en productieresten te verwijderen.  Wasbare luiers en boosters moet je vaker wassen, voordat ze meer absorberen. Je kan dit vergelijken met een nieuwe handdoek, die absorbeert ook steeds beter, naarmate je die vaker wast.

Moet ik de gehele luier verwisselen tijdens het verschonen?

Bij elke verschoonbeurt verwissel je de complete luier, inclusief boosters.

De HappyBear luierbroekjes kun je meerdere keren hergebruiken.

Waar moet ik de vieze luiers in bewaren?

Stop de vieze luiers in een droge en afgesloten waszak of wasmand. Bewaar vieze luiers maximaal 3 dagen, alvorens ze te wassen.

Hoe moet ik de wasbare luiers wassen?

Gebruik bij voorkeur een wasmiddel in poedervorm zonder parfum, zonder bleekmiddelen met een maximum van 5% aan enzymen en zeep. Gebruik geen wasverzachters, vlekkenverwijderaars of bleekmiddelen. De wasverzachter kan een ‘laagje’ op de boosters achterlaten, waardoor ze minder absorberen. Stop de wasmachine niet te vol om te voorkomen dat je luiers en boosters niet goed worden gewassen.

Mogen de wasbare luiers in de droger?

De luiers mogen niet in de droger. Door de hitte kan de waterdichte laag van de pocketluier en het luierbroekjes smelten en beschadigen. Ook het elastiek kan beschadigen bij hoge temperaturen. De inleggers mogen op een koude stand in de droger. Hang de luiers aan een droogrek met de brede voorkant naar boven.

Hoeveel boosters moet ik gebruiken?

Hoewel je gewoon twee microvezel boosters kunt gebruiken, vinden ouders de combinatie van 1 microvezel booster en 1 bamboe booster samen met 1 hennep boosters het beste werkt. De microvezel booster absorbeert snel en houdt minder vocht vast, terwijl de bamboe en hennep booster minder snel absorbeert, maar meer vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat bij het gebruik van meerdere boosters de microvezel booster altijd bovenop ligt.


De beste combinatie bestaat niet, want dit verschilt per kindje. Een kindje die in een keer veel plast heeft meer aan een extra booster inlegger, terwijl een kindje met kleinere plasjes meer heeft aan een combinatie van andere boosters. Het is in het begin dus vooral experimenteren welke combinatie boosters het best werkt voor je kindje.

Mijn wasbare luiers lekken, wat moet ik doen?

Een wasbare luier die lekt kan meerdere oorzaken hebben. Zit de luier goed aangesloten en zitten er geen openingen bij de beentjes en de rug? Druk de luier goed in de liezen. Bij de buik mag er gerust wat vrije ruimte zitten.


Als de luier nog steeds lekt, dan absorberen de luiers niet voldoende. Je kindje plast wellicht te veel of je moet de luiers sneller verschonen. Probeer eens een andere of een extra booster in de luier.
Wasbare luiers en inleggers moeten ongeveer 10x worden gewassen voordat ze hun maximale absorptievermogen bereiken.Ik heb vlekken in de wasbare luiers. Hoe krijg ik die eruit?

Om vlekken te verwijderen kun je de luiers en boosters het beste in de de zon laten drogen. De zon werkt als een natuurlijk bleekmiddel om vlekken uit je boosters en wasbare luiers te verwijderen.

Service

Hoe snel heb ik mijn bestelling in huis?

Bestellingen die op werkdagen worden geplaatst voor 16.00 uur, worden dezelfde dag nog door ons verwerkt en verstuurd. Normaal gesproken heb je deze de volgende dag in huis. Door drukte bij de koeriersdiensten kan het soms zijn dat je bestelling langer onderweg is dan gewenst. Je kan de status van je bestelling volgen via de track & trace mail die je van ons ontvangt als deze is verstuurd.

Ik heb een bestelling geplaatst, maar geen bevestiging ontvangen.

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen een paar minuten een bevestiging. Het kan soms voorkomen dat de mail in je spam terecht komt. Controleer daarom ook je ongewenste mail. Heb je geen mail ontvangen, dan kan het misschien zijn dat je een typefout hebt gemaakt bij het invoeren van je mailadres. Als je twijfels hebt, neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik een bestelling retour sturen?

Wil je een bestelling retour sturen? Geen probleem! Binnen 30 dagen mag je ongebruikte en ongewassen producten retour sturen. Val je net buiten deze 30 dagen? Neem dan voor de zekerheid contact met ons op. De kosten voor het retour sturen zijn wel voor eigen rekening. Na ontvangst van je retour storten wij je aankoopbedrag over het algemeen binnen 2-3 werkdagen terug op je rekening.Indien de teruggestuurde producten niet aan onze retourvoorwaarden voldoen, dan moeten wij een retour helaas weigeren. Neem bij twijfel van te voren contact met ons op.

Hoe kan ik een bestelling betalen?

Wij bieden alle populaire betaalmethoden aan zoals iDeal, Bancontact, PayPal, Creditcard en je hebt ook de mogelijkheid om achteraf te betalen.Moet ik verzendkosten betalen?

Bestellingen binnen Nederland worden gratis verstuurd vanaf €50.

Voor bestellingen onder de €50 betaal je een bijdrage van €2,99 voor het versturen van je bestelling.

Woon je in België of Duitsland? Dan betaal je €4,99 verzendkosten. Bestellingen vanaf €50 worden door ons gratis verstuurd.

Hoe lang heb ik garantie?

Elke onregelmatigheid die bij ontvangst van de producten wordt opgemerkt, zoals missende of gebroken stiksels, gaatjes in de stof of andere schade aan het materiaal, moet onmiddellijk, binnen 48 uur, aan HappyBear Diapers worden gemeld om in aanmerking te komen voor vervanging onder garantie.Bekijk hier alle garantievoorwaarden.