Home > Wasbare luiers subsidie - gemeente Deurne (NL)

Wasbare luiers subsidie - gemeente Deurne (NL)

Gemeente Deurne stimuleert wasbare luiers met aantrekkelijke subsidie

De gemeente Deurne een aantrekkelijke subsidieregeling voor wasbare luiers. Deze regeling is bedoeld voor ouders of verzorgers van kinderen tot 3 jaar, die voor hun kind wasbare luiers willen gaan gebruiken of hebben aangeschaft. Om de voordelen van wasbare luiers te ervaren, geeft de gemeente aan inwoners subsidie bij de aankoop van een start- of basispakket wasbare luiers. Gemeente Deurne wil hiermee inwoners stimuleren om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de hoeveelheid restafval. Wegwerpluiers nemen een vrij groot deel in van de afvalberg. De subsidie bedraagt éénmalig €100 per huishouden.


Het aanvraagformulier kun je HIER indienen met een kopie van de rekening. 

Heb je vragen over deze regeling, neem dan contact op met de gemeente Deurne. Je kunt je gemeente bereiken via (0493) 38 77 11 of via het contactformulier op hun website.

Vergoeding wasbare luiers - 100 euro

De subsidie bedraagt voor een pakket wasbare luiers maximum van €100 per huishouden. Je moet een pakket wasbare luiers kopen voor €100 of meer.

Rekenvoorbeeld 1: Je koopt een HappyBear startpakket wasbare luiers van €459. Je krijgt maximaal €100 vergoed van de gemeente Deurne. Uiteindelijk betaal je zelf nog maar €359 voor een compleet startpakket wasbare luiers, te gebruiken vanaf de geboorte tot aan zindelijkheid.

Rekenvoorbeeld 2: Twijfel je nog over wasbare luiers? Je koopt een speciale gemeente Deurne HappyBear basispakket wasbare luiers van €100. Je krijgt maximaal €100 vergoed van de gemeente Deurne. Uiteindelijk betaal je niks voor het probeerpakket wasbare luiers. Je kunt dus GRATIS wasbare luiers uitproberen.

Wat houdt ouders nog tegen om wasbare luiers te gebruiken?

  • Wasbare luiers geven minder kans op allergische reacties, omdat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, bamboe en hennep
  • Wasbare luiers produceren minder restafval (365 kg)
  • Wasbare luiers genereren minder CO2-uitstoot (49%)
  • Kinderen die wasbare luiers gebruiken zijn eerder zindelijk
  • Wasbare luiers zijn goedkoper dan wegwerpluiers (gemiddeld €1.000 over de hele luierperiode)

Heb je nog vragen over het gebruik van wasbare luiers? Lees op deze informatiepagina meer over onze wasbare luiers of neem contact met ons op voor al je vragen!

Voorwaarden wasbare luier subsidie gemeente Deurne

Bekijk alle voorwaarden over deze wasbare luier subsidieregeling op de website van de gemeente Deurne:

https://www.deurne.nl/subsidieregeling-wasbare-luiers

Wasbare luier pakketten 

Ben je op zoek naar een voordelig pakket wasbare luiers, of ben je direct overtuigd en wil je volledig overstappen op wasbare luiers? Dan bieden wij afgeprijsde voordeelbundels aan. 

Speciaal voor inwoners van de gemeente Deurne bieden wij een basispakket wasbare luiers aan voor €100. Op deze manier kun je dus GRATIS wasbare luiers uitproberen. 

Bekijk het speciale pakket wasbare luiers voor gemeente Deurne:

 wasbare luiers deurne